1 maj 2011

Tama Kråkan Krax & en del av mitt hjärta.

Har sedan något år tillbaka haft en tam kråka som äter ur handen & ställer till med en massa hyss hela tiden, om man somnar i soffan på altanen är han genast där & kraxar en i örat;)
(Barnen diggar honom ändå & kallar honom pappas tama kråka;) Tidigare tillät jag honom komma in på altanen när jag var där.
(Om man inte släpper in honom direkt när han kommer knackar Krax med näbben på glasdörren för fullt & kraxar för att få uppmärksamhet). Ibland har det hänt att man glömt stänga till dörren när man varit ute någonstans, då har han oftast ställt till med för mycket hyss & bus. Därför blev Krax portad från altanen...
Han har som vanligt de sista dagarna suttit & knackat surt med näbben på glasdörren & krävt att få komma in men jag har varit hård & inte släppt in honom. Igår såg han ovanligt belåten ut & var tyst en liten stund trots att han var utstängd.
-Det är då jag ser att han sitter & äter på någonting.... Jag tror att det är dagens tacoskal som han fått en stund tidigare men han håller på ovanligt länge & krånglar. Jag går då fram till Krax för att kolla vad det är han äter på... Givetvis är det dagens nyinköpta solrosfrön som jag lagt i vatten för att de skulle planteras för att barnen älskar solrosor..... Knäppa Krax, äta upp mina nya fina frön med både gula & röda solrosor, blir till att köpa nya imorgon igen;) Numera är Krax välkommen in igen om han inte busar för mycket, jag har insett att det inte är ngn ide att bråka med en slug & smart kråka;)

Övr.varit uppe i Gbg över dagen & sprang in i en gammal vän på plantagen i Kungsbacka. Roligaste & mest överaskande mötet på väldigt, väldigt länge. Jag var helt paff när hon kom fram & konversationen var väl ungeför lika dålig som "en del av mitt hjärta med Tomas Ledin" men ändå underbart & roligt;)

1 kommentar:

Henke sa...

gulligt! Kråkor är otroligt smarta och är underbara vänner!
Hade själv en kråka som kompis när jag var yngre. Hängde med i flera år. Satt på styret på cykeln när man cyklade runt och hade sig.
Saknar honom/henne än då det var en himla massa roliga minnen med den fågeln.